Jump to content

Welkom op P&P: Uitleg voor als je nieuw bent


Recommended Posts

Welkom op Pumpkins en Parchment, kort gezegd P&P!

 

Pumpkins and Parchment is een rpg die zich afspeelt in de magische wereld van Harry Potter, maar dan in de 19e eeuw en dus met onze eigen personages! Het is een forum-rpg, wat betekent dat er verhalen geschreven worden. Je zal er misschien even aan moeten wennen, maar voor je het weet voel je je hier helemaal thuis. 

 

Uit ervaring weten we dat de site voor veel nieuwe leden nogal overweldigend is. Er is zo veel informatie te vinden dat je niet weet waar te beginnen, en dat werkt dan weer ontmoedigend. Gelukkig heb jij de weg gevonden naar dit bericht (proficiat!) wat betekent dat je binnenkort precies weet wat er hier allemaal te doen is en hoe je het allemaal moet aanpakken. 

 

Forum:

 

Weet je nog niet echt wat een forum precies is, of ben je geïnteresseerd in alle functies van dit forum, dan kan je op deze link klikken. Stap voor stap wordt er uitgelegd wat elk deeltje van het forum precies is en wat je allemaal kan doen (je plaatje aanpassen, links posten, berichten plaatsen, privéberichten sturen,... hier leer je het allemaal!)

 

RPG: 

 

Is een forum absoluut niets nieuws voor jou, maar weet je niet helemaal wat een rpg precies is? Dan kan je terecht op deze plek hier Maak kennis met de basics van een rpg, leer wat typische rpg-woordenschat en gebruik de handige links naar topics die je nodig hebt. 

 

P&P: 

 

Ben jij al een (min of meer) ervaren rp'er, maar zit je vooral met de vraag 'wat maakt P&P zoveel beter dan andere rpg's'? Dan ben je hier  aan het juiste adres. Hier wordt het concept van P&P uit de doeken gedaan, met handige links naar andere informatietopics zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan. 

 

In ieder geval waanzinnig veel schrijf- en leesplezier. Hopelijk krijg je het op P&P naar je zin.

Link to comment

Snelstartgids

 
Heb je geen zin om je door al die lange informatietopics heen te worstelen en wil je gewoon meteen beginnen? Dan kan je deze snelstartgids volgen. Deze gids bevat de belangrijkste stappen en informatie zodat je meteen met de rpg kan meedoen. Als je niet alles zomaar begrijpt, is het misschien toch handig om voor wat meer details de informatietopics te lezen waar ik het eerder over had. 
 
1) Wat is P&P?
 
Pumpkins & Parchment is een rpg, oftewel 'role playing game' (rollenspel in het Nederlands). Dat betekent dat iedereen een personage verzint en dat we samen verhalen schrijven. P&P speelt zich af in de 19e eeuw (het exacte jaar vind je in de sidebar op de hoofdpagina), in de wereld van Harry Potter. We zijn niet allemaal historici, maar let er toch op dat er geen computers en mobieltjes bestaan. Als je wat extra informatie wilt over de tijd waarin we spelen, kan je altijd hier eens naar kijken. Verder speelt het verhaal zich dus af in de magische wereld, maar we schrijven ons eigen verhaal, dus namen van personages uit de Harry Potterboeken zal je hier niet vinden.
 
2) Hoe kan ik meeschrijven?
 
Zodra je een personage hebt aangemaakt - nog eventjes geduld, ik leg je zo meteen uit hoe je dat doet - kan je berichten plaatsen in topics of zelf een topic aanmaken. In ieder topic wordt een bepaalde verhaallijn uitgespeeld. We schrijven in de derde persoon enkelvoud, verleden tijd: Dus zinnen als 'Hunter liep naar de deur', en niet 'ik loop naar de deur'. Verder is het belangrijk dat je in het Algemeen Nederlands schrijft en geen sms-taal of chattaal gebruikt. Er zijn een aantal regels op de rpg waar je je aan moet houden, een overzicht kan je hier vinden. Een van de belangrijkste regels is dat je niemand mag godmoden. Dit betekent dat je niet mag bepalen wat een ander personage doet. Jij zou het toch ook niet leuk vinden als iemand zonder jouw toestemming je personage van een brug duwt zodat je plots niet meer verder kan spelen?

3) Klinkt goed, hoe maak ik een personage?
 
Denk eerst en vooral al eens even na over je personage. Op P&P heb je immers heel veel keuze: je kan een leerling spelen op Zweinstein, maar je kan ook een kindje spelen, of een ouder iemand. Personages die niet op Zweinstein zitten bevinden zich de Buitenwereld. Een Zweinsteinleerling kan alleen tijdens vakanties of met speciale gebeurtenissen naar de Buitenwereld gaan, en een Buitenwereldpersonage zal niet zomaar op Zweinstein zitten. Als Zweinsteinleerling verdien je punten voor een van de vier afdelingen (Ravenklauw, Huffelpuf, Zwadderich of Griffoendor), als Buitenwerelder verdien je stemmen voor een van de twee politieke partijen (Magisch Verbond of Vrijzinnige Tovenaarspartij). Dit is dus een eerste belangrijke keuze.
 
Een tweede keuze is natuurlijk de naam van je personage. Er zijn een aantal voorwaarden: je mag geen naam kiezen uit de Harry-Potterboeken (we schrijven immers ons eigen verhaal, veel leuker, toch?) en je mag niet zonder toestemming een achternaam nemen die al door een ander personage gebruikt wordt. Eenzelfde voornaam mag in principe wel, al vinden veel mensen het toch fijner om een unieke naam te hebben. Let er ook op dat het verhaal zich afspeelt in Engeland. Kies je voor een buitenlands personage, dan moet je een goede reden verzinnen waarom hij/zij in de 19e eeuw in Engeland zou zijn. 
 
Zodra je besloten hebt wat voor personage je wilt en wat de naam wordt, kan je je registreren. Klik helemaal rechts bovenaan de pagina op 'registreer':
 
po09u6v.png
 
Je krijgt nu het volgende beeld te zien:
 
XqUF9ql.png
 
Je vult gewoon alle antwoorden in: de naam die je voor je personage gekozen hebt, een geldig e-mailadres, je wachtwoord naar keuze, (geslacht is optioneel), een antwoord op de registratievraag uit een van de boeken, en een beveiligingscode die ons beschermt tegen spamrobots. Geef aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op 'Registreer'. 
 
Als het goed is, is je personage nu direct aangemaakt. Je moet het nu enkel nog laten goedkeuren en dan kan je meeschrijven op de rpg!
 
4) Laat je personage goedkeuren
 
Een personage wordt pas goedgekeurd als we een beetje meer informatie hebben. Dit is aan de ene kant leuk voor de andere rp'ers - zo weten ze met welk personage ze te maken krijgen - maar ook voor jezelf, omdat je zo al een beter idee krijgt van hoe je personage er precies uitziet (vanbinnen en vanbuiten). Die extra informatie over je personage moet je weergeven in een personagedossier. Wil je een Buitenwereldpersonage? Klik dan hier. Wil je een Zweinsteinpersonage? Klik dan hier. Zodra je personagedossier wordt goedgekeurd, kan je meteen beginnen posten. 

5) Mijn personage is goedgekeurd, wat nu?
 
Als de rpg nog steeds een beetje overweldigend is, dan kan je natuurlijk altijd hulp vragen. Ben je een Zweinsteinleerling, dan kan je terecht bij je Klassenoudsten, Hoofdmonitor of Afdelingshoofd. Zit je in de Buitenwereld, dan kan je altijd bij de Minister of de Buitenwereldcrew terecht. Verder is er ook een vragentopic voor nieuwelingen , en een algemeen vragentopic Heb je toch liever wat persoonlijke begeleiding, dan kan je altijd een adoptieouder aanvragen  Een adoptieouder is een lid van de rpg die nieuwe leden wegwijs maakt. Je kan bij je adoptieouder met alle vragen terecht.
 
Hopelijk krijg je het naar je zin op P&P. Veel post- en leesplezier!

Link to comment

Help! Ik heb meer hulp nodig!

 

Het kan gebeuren dat je er toch niet uitkomt, maar gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je mensen aan kunt spreken voor hulp!

Het vragentopic

We hebben hier een vragentopic waarin je al je vragen mag stellen die een crewlid zo snel mogelijk zal beantwoorden. Hier kun je ook in posten als gast, dus heb je nog geen account, maar wel alvast vragen, dan kun je hier terecht!

Direct contact

Wil je echter liever niet in een topic posten maar gewoon direct met mensen contact opnemen? Dat kan! Door middel van persoonlijke berichten (ons uilensysteem, uitleg kun je hier lezen) kun je zo een aantal crewleden bereiken! Ik zet even op een rijtje wie je voor wat kunt contacteren:

 

Catherina / Enjolras Sauveterre:

Cath is admin en deel van de adoptiedienst. Als er vragen zijn, kun je haar altijd een bericht sturen.

 

Gianna / Alexis Hollow:
Gianna is eveneens admin en weet ook veel van hoe het forum werkt. Heb je dus een technische error of vraag, dan kun je bij haar terecht. Dit geldt ook voor andere vragen, uiteraard.

 

Marije / Reyna Cortes:

Marije is ook admin. Als er vragen zijn, kun je haar altijd een bericht sturen.

 

Ineke / Christopher Whitley:

Ineke is onderdeel van de adoptiedienst. Als er vragen zijn, kun je haar altijd een bericht sturen.

 

Lily / Daniella Adler

Lily is onderdeel van de adoptiedienst. Als er vragen zijn, kun je haar altijd een bericht sturen.

 

Margaux / Laurelle Ryder:

Margaux is onderdeel van de adoptiedienst. Als er vragen zijn, kun je haar altijd een bericht sturen.

 

Hopelijk zit hier iemand tussen waar je bij terecht kunt! 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...