Jump to content

Hoe en wat: Pumpkins & Parchment


Recommended Posts

P&P in het kort

 

Algemeen

 

De rpg van Pumpkins & Parchment speelt zich af in Engeland, aan het begin van de 19e eeuw, in de magische wereld uit de Harry-Potterboeken van J.K. Rowling. Let wel: de wereld van. Dit betekent dat we wel de spreuken, fabeldieren, vakken, locaties, en andere informatie gebruiken zoals die in de boeken beschreven staan, maar we spelen niet de personages uit de boeken. Meer nog: deze bestaan zelfs niet! We schrijven dus ons eigen verhaal, met onze eigen personages. 

 

Je hebt dus enerzijds het magische aspect (met extra vrijheid omdat je kan spelen wie je maar wil zijn), en anderzijds het historische aspect (begin 19e eeuw). Hou hier dus rekening mee bij het schrijven: er bestaan geen mobieltjes of andere high-tech toestellen. Meer informatie over de tijdsperiode waarin we spelen vind je hier.

 

Wat maakt P&P uniek?

 

In tegenstelling tot sommige HP-rpg's, biedt P&P je de optie om een personage te spelen van welke leeftijd dan ook. Speel je graag een kind of volwassene? Dan kan je spelen in de Buitenwereld (BW), is je char tussen de 11 en 18, dan kan je een leerling spelen op Zweinstein (ZW). Wat meer uitleg over beide plekken vind je in de volgende posts.

 

Ook leuk aan P&P is dat je - indien je dat wilt - meer dan één personage kan spelen. We raden je wel aan om dit pas te doen als je al wat ervaring hebt en als je merkt dat je tijd genoeg hebt om een tweede personage erbij te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om meer dan twee karakters te nemen, maar dat is je eigen keuze. 

 

Tot slot kan je op P&P ook een personage met een Speciale Eigenschap (SE) spelen. Dus iemand die iets kan dat andere 'gewone' mensen/tovenaars niet kunnen. Let op! Niet zomaar iedereen mag en kan een Speciale Eigenschap krijgen. Meestal heb je al wat rpg-ervaring voor je je waagt aan zo'n speciaal personage. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat iedereen een SE heeft, want dat neemt het 'speciale' aspect weg. Het is minstens even leuk om een 'normaal' personage te spelen, we zijn immers allemaal uniek! Wil je je toch aan een SE wagen, dan verwijs ik je graag door naar deze post, waarin alle informatie staat om je aanvraag in te dienen.  

 

De keuze van je personage heeft heel wat invloed op je rpg-ervaring, dus denk er goed over na.

Link to comment

De buitenwereld (BW)

 

De BW is de magische wereld buiten Zweinstein. Er is een magische universiteit in Cambridge, je hebt de winkels in Zweinsveld of op de Wegisweg, het Ministerie, en alles wat je daarbuiten maar kan bedenken. Informatietopics over de BW kan je hier vinden. 

 

Partijen

 

Als je een personage aanmaakt voor de BW, moet je kiezen bij welke politieke partij hij hoort. Er is keuze uit 2 partijen: de meer linkse Vrijzinnige Tovenaarspartij en het Magisch Verbond, een meer rechtse partij. Informatie over de partijen staat hier

 

Wat maakt de BW zo leuk?

 

De BW biedt je de kans om een HP-rpg te beleven zoals dat op de meeste rpg's niet kan. Je kan een jong kind spelen, of een volwassene, wat vaak een grotere uitdaging is dan een Zweinsteinleerling. Of misschien wil je een personage spelen van jongs af aan tot hij helemaal volwassen is? Dan begin je in BW, ga je later naar Zweinstein en dan weer naar de BW, zodat je het hele proces kan doorlopen. 

 

In de BW heb je wat meer vrijheid dan op Zweinstein, omdat er veel meer plekken te verkennen zijn. Dit is aan de ene kant misschien een beetje eng, maar aan de andere kant kan je hier je fantasie helemaal los laten gaan. Wil je een drakenjager spelen of een uitvinder van toverdranken? Hier kan het allemaal! Er is een hele studentengemeenschap van de universiteit, een magische basisschool in Zweinsveld, er zijn winkeliers in de Wegisweg en een heleboel Ministeriemedewerkers. Maar laat dat je niet tegenhouden om je eigen ding te doen. 

Link to comment

Zweinstein
 
Zweinstein is natuurlijk de geweldige toverschool die we kennen uit de boeken. Hier speel je als 11 tot 18-jarige persoon je schooltijd uit. Sluip 's nachts door de gangen, leer dingen transfigureren (of ontploffen), verken het Verboden Bos - als je durft - en doe mee aan de zwerkbalcompetitie. Meer uitleg over Zweinstein op P&P kan je hier vinden. 

 

Personeel
 
Het personeel op Zweinstein is vergelijkbaar met die in de boeken. Bovenaan staan 2 schoolhoofden. Schoolhoofd is een IC functie, wat betekent dat je niet in de crew van P&P hoeft te zitten, om schoolhoofd te kunnen zijn. Dit geldt ook voor IC leraar. Daarnaast heb je een afdelingshoofd voor iedere afdeling en binnen de afdelingen heb je een aantal klassenoudsten en een hoofdmonitor. Deze functies zijn zowel IC als OOC: De personages spelen IC een belangrijke functie, en OOC zijn deze personen je aanspreekpunt bij problemen of vragen. Ook zijn er IC Klassenoudsten, die enkel IC de functie vervullen. 
 
IC Cup 
 
Op Zweinstein wordt je ingedeeld in 1 van de vier afdelingen: Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich. Tijdens het jaar verdien je ook punten voor jouw afdeling. De afdeling die aan het einde van het jaar de meeste punten heeft, wint de cup.  Deze cup is IC. Je personage kan dus punten verdienen door een goed antwoord te geven in de les, zich vriendelijk te gedragen en de orders van de leraren op te volgen, of juist puntenaftrek krjigen door 's nachts te worden betrapt als hij door de gangen sluipt. Punten kunnen worden uitgedeeld en afgetrokken door leraren, hoofdmonitors en klassenoudsten. 
 
Wat maakt Zweinstein zo leuk?
 
Zweinstein is dé omgeving die je vooral kent uit de boeken. Je kan de meest uiteenlopende lessen volgen (en P&P biedt zelfs vaak speciale lessen aan zoals drakologie of etiquette!) en je kan 's nachts kattenkwaad uithalen. Alle vertrouwde plekken kan je terugvinden op de rpg: het Verboden Bos, de kerkers, maar wie weet zijn er ook een aantal nieuwe plekken om te ontdekken! 

Link to comment

Je eigen personage

 

Je bent er nu klaar voor om zelf een personage aan te maken op P&P. Eerst en vooral: welkom. Het is altijd fijn om nieuwe leden te kunnen verwelkomen.  

 

Stap 1: De Conceptfase

 

Het wordt tijd om over je personage na te denken: neem je een BW-char of een ZW-char? Is het een jongen of een meisje? Arm of rijk? Wat deden de ouders? Waren zij magisch? Hoe noem ik mijn personage? Hoe ziet hij/zij eruit? Wat doet hij graag? Wat wil ze later worden? Je hoeft natuurlijk nog niet op alle vragen een antwoord te hebben, maar het is altijd goed om een idee te hebben wat je personage precies voor iemand is. Vanzelfsprekend zal je door het schrijven steeds nieuwe dingen ontdekken, maar je moet toch met een basis beginnen. Heb je echt geen idee voor je personage? Dan kan je ook altijd in het Personages & Connecties board kijken, want wie weet zoekt iemand een bepaald personage!

 

Stap 2: De registratiefase

 

Je hebt de naam van je personage bedacht? Goed. Het kan zijn dat je (per ongeluk) dezelfde naam neemt als iemand anders, maar dat wordt allemaal geregeld bij het goedkeuren van je personagedossier.

 

Is je naam nog niet bezet of heb je toestemming van de persoon met eenzelfde naam? Super! Dan kan je nu je account aanmaken. 

 

Klik helemaal rechts bovenaan de pagina op 'registreer':

 

po09u6v.png

 

Je krijgt nu het volgende scherm te zien: 

 

XqUF9ql.png

 

Je vult gewoon alle antwoorden in: de naam die je voor je personage gekozen hebt, een e-mailadres, je wachtwoord naar keuze, en de veiligheidscheck. Geef aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op 'Maak mijn account aan'. 

 

Stap 3: De Uitwerkingsfase

 

Als je in stap 1 al goed over je personage hebt nagedacht, is stap 3 een eitje. Je gaat de informatie over je personage in een personagedossier gieten. Een personagedossier is een kort lijstje met de basisinformatie over je char. Kijk ook eens naar personagedossiers van andere mensen, om te zien hoe zij het hebben gedaan! Maar niet letterlijk kopiëren, natuurlijk. Je bent behoorlijk vrij in de verdere uitwerking van je personagedossier, maar de basisinformatie is een minimumvereiste, dus het is handig als je daar gewoon mee begint. Je kunt altijd je PD nog uitbreiden.  

 

Stap 4: De goedkeuringsfase

 

Wil je een BW-personage aanmaken? Dan moet je zelf in dit topic aangeven dat je personagedossier - volgens jou - in orde is. Een crewlid zal het dan controleren - en eventueel opmerkingen geven - voor hij het dossier zal goedkeuren. 

 

Wil je een ZW-personage aanmaken? Dan moet je in dit topic  aangeven dat je personagedossier klaar is. Een crewlid komt je PD dan nakijken. Houd je dossier dus goed in de gaten, want het kan zijn dat je nog wat dingen moet toevoegen/aanpassen voor het goedgekeurd wordt. 

 

Stap 5: Laat de pret beginnen!

 

Gefeliciteerd! Als je personagedossier is goedgekeurd, kan je beginnen met posten op rpg.

 

Er is een OOC-ruimte voor iedere afdeling en iedere politieke partij om de personen achter de personages te leren kennen (je ziet enkel de boards van je eigen afdeling/partij), en natuurlijk ook het OOC 'Stationscafe' waarin je iedereen kan leren kennen. In het RPG-cafe kan je dan weer brainstormen over topics of postbuddies zoeken. 

 

Misschien is het op dit punt ook tijd om een afbeelding en een handtekening voor je personage te gaan kiezen (als je dat nog niet gedaan hebt). Heb je ondanks deze informatietopics nog steeds het gevoel dat je het allemaal niet helemaal snapt? Geen paniek, er is een vragentopic en zelfs een heuse adoptiedienst  waarbij je terecht kan. Of je stuurt een bericht naar een crewlid, die zijn altijd bereid je te helpen!

 

In ieder geval veel succes en plezier op P&P!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...