Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Zondag 20 december 1840 - 's avonds - de grote balzaal in Hotel Astoria
 
Het was zijn eerste debutantenbal, maar waarbij dat voor de meisjes een gigantisch belangrijke gebeurtenis was, met dat ze een prachtige jurk mochten dragen en werden voorgesteld en dat iedereen hen ten dans mocht vragen, was het bij jongens nogal... teleurstellend. Ze kregen een kaartje (van zijn moeder, tenminste), werden in een pak gehesen (hij had wel een grote kroon op om aan het thema te voldoen) en moesten dan maar opdagen, vechtend om de leukste meisjes. Hallo?! Hoe oneerlijk was dat?! Hij was Paris Haysward en op een dag zou hij de man in huis zijn! Degene die het voor het zeggen had! Waarom moest hij nu doen alsof het eigenlijk allemaal andersom was? Vreselijk oneerlijk. 
 
Maar goed, hij was er wel en er was gratis champagne dus dat maakte de boel al beter en toen zijn moeder hem de zoveelste 'VRAAG NU IEMAND TEN DANS' blik had toegeworpen, besloot hij zich toch maar in het geweld te storten. Ook al was hij pas vijftien en was er weinig kans dat hij met één van deze meisjes zou trouwen. Hij keek een beetje om zich heen, voordat zijn blik eindelijk viel op Ariel Hollow, de kleindochter van de Minister van Toverkunst. Omgeven door een kring van oudere jongens natuurlijk, maar Paris wist zich met een welgemikte elleboogstoot of tien er door heen te worstelen. "Juffrouw Hollow," zei hij, terwijl hij een buiging maakte waar zelfs zijn moeder tevreden over kon zijn, "zou u mij de eer verschaffen met u te mogen dansen?" 
 
 
Het jaarlijkse debutantenbal! Het thema is Koninklijk en vanwege de oorlog met China is het feest dit jaar georganiseerd door La Fleur Blanche en het Astoria Hotel, waar het bal ook plaats zal vinden. Kaartjes kosten 2 galjoen per stuk. 
 
Jullie weten vast wel wat het debutantenbal is <3 Open topic! 
  • 14 replies

1 september 1840 - 's avonds - in bootjes in het moeras op de vierde verdieping
 
Er was een hele goede reden dat het openingsfeest dit jaar niet in de Grote Zaal was, met de afdelingstafels et cetera, want nou ja, dat was gewoon saai! En als je eens een keer iets anders kon doen, bijvoorbeeld met allerlei bootjes in het nieuwe moeras, dan deed je dat toch? Hartstikke gezellig zo. Ja, hij was per ongeluk in een boot gestapt met een paar leerlingen, die hem telkens met grote ogen aankeken zo, alsof hij ze elk moment strafwerk zou geven, en het was allemaal een beetje behelpen met eten op je schoot hebben in plaats van een tafel en alle pannen en kommen en serveerdingen dreven door de lucht, dus soms viel je bijna uit een boot als je probeerde om gehaktballen op je bord te scheppen, maar verder was het wel leuk allemaal, toch?
 
"Dus jongens," zei hij vrolijk. "Zin in het nieuwe schooljaar?"
 
 
Goed! Het openingsfeest is dus niet in de Grote Zaal, maar in de gangen van Zweinstein, specifiek de vierde verdieping. Het moeras is voor vanavond TIJDELIJK door de hele gangen getoverd en ik beloof dat ze dat echt allemaal op gaan ruimen. Het moeras op de vierde verdieping blijft wel. Er zitten een paar leerlingen (met mogelijk een leraar) in een bootje, het eten zweeft over je hoofden langs en als je in het moeras valt... val je in het moeras. Ze zijn allemaal vanaf de ingang in bootjes gestapt, behalve de eerstejaars, die zijn in de bootjes blijven zitten waarmee ze over het meer zijn gevaren. 
  • 16 replies

15 juni 1840 - Een doodnormale maandagochtend - Het Atrium
 
Wekenlang waren ze bezig geweest met de voorbereidingen, want hoe deze dag ook precies ging verlopen, het belangrijkste was dat ze indruk zouden maken. June wist heel zeker dat de kranten hier over zouden gaan schrijven, maar het hoe en wat, dat wist je natuurlijk nooit zeker. Ze had de Ochtendprofeet altijd een redelijk objectieve krant gevonden, maar de laatste maanden boden ze wel erg veel podium aan alle weerwolfhaters. En dat terwijl er ook genoeg mensen waren die wel sympatiek tegenover de weerwolfen stonden. Het werd tijd dat die mensen ook weer eens wat meer aan bod kwamen. Dit belachelijke beleid van de overheid had trouwens al lang genoeg geduurd.
 
En zo was WAF ontstaan, het Weerwolven Alliantie Front. En vandaag zouden ze hun grote protest houden in het ministerie van Toverkunst. Want als je indruk wilde maken, kon je maar beter ergens bovenaan beginnen. Het liefst zou June met Meghan gewoon het kantoortje van de Minister binnen stormen en hem rechtsstreeks vertellen wat ze eigenlijk van hem vond, maar ze hadden uiteindelijk genoegen genomen met het Atrium. Daar kwam namelijk iedereen langs en dit was een boodschap dat het hele ministerie mocht horen.
 
OOC: Open voor iedereen die op het Ministerie werkt, daar toevalig is of meedoet aan het protest <3

Debutantenbal 1839, kerst, thema = zomer
 
Was het wel een verstandig idee voor het Ministerie om een Debutantenbal te organiseren in deze tijden van crisis? Absoluut. Er waren bepaalde magische tradities die nu eenmaal in stand gehouden moesten worden. Het Debutantenbal was het evenement van het jaar voor de magische high society. Het niet organiseren zou de indicatie geven dat het Ministerie dacht de zaken niet langer onder controle te hebben, dat de weerwolven een grotere dreiging vormden dan initieel gevreesd, dat het Ministerie bang was. Nee, ze moesten zeker nu een duidelijk signaal geven dat ze niet klein te krijgen waren, zeker na de gefaalde raid van afgelopen vollemaansnacht waarvan hij de details vooralsnog in de doofpot had weten te stoppen. Het had een grootse overwinning van de WOEF moeten worden die vanavond gevierd zou kunnen worden, maar helaas. Thomas Silvershore zou Thomas Silvershore niet zijn als hij zich niet vlot aan de situatie had weten aan te passen. 
 
Voor deze editie had hij uit respect voor de huidige crisis wat minder budget uitgetrokken dan normaal gesproken voor dergelijke evenementen werd voorzien, maar dat had Scott er niet van weerhouden de magisch verwarmde zaal passend in te kleden. De instructies waren eenvoudig geweest: een vrolijk, zonnig thema, iets wat de antithese vormt voor duisternis en vollemaansnachten die de laatste tijd het nieuws te veel bereikten. Het Ministerie moest symbool staan voor warmte, vertrouwen, thuis. Thomas had zich zelf niet al te veel met de praktische organisatie willen bezighouden - daarvoor had hij heel wat andere zaken aan zijn hoofd - maar gelukkig was zijn schoonzoon meer dan enthousiast wat betreft het organiseren van feestjes. Bovendien toonde dit publiek ook aan hoe goed het zat met de relatie tussen het Ministerie en Zweinstein.
  • 9 replies

Een avond vlak voor de kerstvakantie, december 1839
 
Er was iets wonderbaarlijks gebeurd. Iets wat zelfs Eagle Dickson niet aan had zien komen en dat was hem duur komen te staan.
 
Ella en Andrea hadden samengewerkt aan een project. 
 
Wow, ja, ik hoor je hersenen kraken, want waren Ella Hawkings en Andrea Houghton niet juist die meisjes die elkaar altijd in de haren vlogen en van alles een competitie maakten? Dat klopt, maar de afgelopen maanden was er toch iets geweest wat hen op een vreemde manier samen had gebracht. Aan het begin van dit schooljaar hadden ze zich namelijk opgegeven voor de schoolhoofdenverkiezing. Die daad was niet zo goed gevallen bij professor Dickson, ondanks dat het zijn eigen schuld was dat hij niet duidelijk in de regels had gezet dat leerlingen niet mee mochten doen en sindsdien hadden ze aardig wat ruzie gehad met de man. Langzaam maar zeker waren Ella en Andrea steeds meer tot de conclusie gekomen dat Dickson een waardeloos schoolhoofd was. Net zoals Evergreen trouwens, maar dat wisten ze al, want die nietsnut hadden ze al als afdelingshoofd gehad. Het was gewoon erg, want Zweinstein verdiende beter. Zweinstein verdiende hen. Want zij twee waren overduidelijk de betere optie hier. De twee Hoofdmonitoren waren het maar over weinig eens, maar dit, daar was toch geen twijfel over mogelijk. 
 
  • 8 replies

×
×
  • Create New...